Velice chutný pokrm, který bude díky naší úpravě také vhodným jídlem po tréninku. Následující ingredience mu dodají žádané bílkoviny potřebné pro regeneraci a růst svalů. Samozřejmě jsme si dali pozor na co nejnižší obsah tuku.
Budete potřebovat
- Prakticky žádné kuchařské umění :)
- Dvě brambory (pokud možno co největš)
- 120 ml tvarohu (půlka šálku)
- 75 ml mléka (třetina šálku)
- 55 ml margarínu (čtvrtina šálku)
- 120 ml nastrouhaného čedaru (půlka šálku)
- 120 ml červených konzervovaných fazolí (půlka šálku)
- Polévkovou lžíci nakrájené pažitky
- Sůl, mleté černé koření
Množství u všech ingrediencí je uvedeno v mililitrech, abyste potraviny nemuseli odvažovat. 225 ml = jeden šálek.
Umyjte neoškrábané brambory a vykutejte do nich otvor. Pak je dejte do rozpálené trouby a pečte zhruba hodinu (do té doby, dokud je snadno nepropíchnete vidličkou), pak je nechte čtvrt hodiny vychladnout. Na straně, kde jste předtím vyrobili otvor, brambory rozkrojte a vyberte jejich obsah lžičkou. Obsah smíchejte s mlékem, margarínem, čedarem, pažitkou, trochu osolte a okořeňte. Vzniklou směsí opět naplňte vykutané brambory a pečte dalších deset minut. Pak dejte na každý brambor fazole a tvaroh a máte hotovo. Dobrou chuť!