Střídavé shyby

2. únor 2012  0
Střídavé shyby

Pověste se na hrazdu (ne zcela volně, lokty mějte mírně pokrčené a nikdy neuvolňujte ramena!), do úchopu širšího než je šíře ramen. Tyč uchopte nadhmatem. S výdechem se zvedejte vzhůru, pohyb směřujte vlevo (bradu se co nejvíce snažte přiblížit ke hřbetu levé ruky). S nádechem se spusťte opět dolů do visu a pohyb opakujte směrem vpravo. Cvik provádějte spíše pomaleji, snažte se omezit všechny kývavé pohyby.

Doporučení: Myslete na to, že se nechcete přitáhnout k tyči, ale že chcete přitáhnout lokty k tělu. Cvik vám pak bude připadat snazší a efektivnější.

Jedná se o neobvyklý cvik, který se soustřeďuje na zanedbávané partie svalstva horní poloviny zad. Je silově náročný, proto se nedivte, když zvládnete jen pár opakování.

Autor článku
Autor tohoto článku

Petr se orientuje v oblasti fitness, kulturistiky a zdravého životního stylu. Pro domácí posilovnu pravidelně píše články z nejrůznějších oblastí sportu, obzvláště s tematikou posilování a tvarování těla. Propaguje cvičení v domácím prostředí a v přírodě, rekreačně se věnuje i jiným sportům. Čerpá ze svých zkušeností a znalostí získaných díky studiu medicíny a úspěšně ukončenému kurzu instruktora fitness, dále z odborné literatury s lékařskou a sportovní tematikou.

Líbí se vám tento článek? Doporučte jej přátelům:

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Buďte první. ;-)
Pro vložení komentáře musíte být přihlášeni. Registrace je jednoduchá a získáte díky ní mnoho výhod a možnost podílet se na dalším rozvoji magazínu.

Jídelníček na dnešní den

Snídaně

  • Vejce míchaná
  • Rohlíky pšeničné
  • Paprika červená

Dopolední svačina

  • Musli tyčinka

Oběd

  • Bulgur špaldový
  • Tofu

Odpolední svačina

  • Jogurt bílý, 3,5 % tuku
  • Jablka

Večeře

  • Chléb pšeničný celozrnný
  • Sýr Mozzarella, 16 % t. v s.
  • Rajčata

Dnešní tréninková výzva

Zobrazit nabídku

Poslední dotazy v poradně

1. listopad 2019  3

Předkopávání je naopak jeden z těch nejmíň zdravých a vhodných cviků. Radši bež na legpress

25. říjen 2019  5

Koukám, že to jsou to rady velice zkušeného profesionála. Děkuji Vám taktéž za tyto rady....