Tricepsový zdvih obouruč

27. listopad 2010  0
Tricepsový zdvih obouruč

Tricepsový zdvih obouruč provádějte v sedu na lavičce s oporou zad (opěradlo by mělo být svislé). Vypněte hrudník, zatněte břišní svaly a uchopte oběma rukama činku (popř. jakékoli závaží).

Základní pozice je ve vzpažení: Činka je přímo nad hlavou, paže jsou v loktech propnuté. S nádechem a za pomoci ohnutí v loktech snižujte činku až do okamžiku, kdy je v loktech úhel menší než 90 stupňů (v tomto okamžiku se činka skoro dotýká zad). S výdechem se vraťte do základní pozice. Lokty jsou stále fixované na jednom místě, snažte se s nimi hýbat co nejméně.

Instruktážní video:

 

Autor článku
Autor tohoto článku

Petr se orientuje v oblasti fitness, kulturistiky a zdravého životního stylu. Pro domácí posilovnu pravidelně píše články z nejrůznějších oblastí sportu, obzvláště s tematikou posilování a tvarování těla. Propaguje cvičení v domácím prostředí a v přírodě, rekreačně se věnuje i jiným sportům. Čerpá ze svých zkušeností a znalostí získaných díky studiu medicíny a úspěšně ukončenému kurzu instruktora fitness, dále z odborné literatury s lékařskou a sportovní tematikou.

Líbí se vám tento článek? Doporučte jej přátelům:

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Buďte první. ;-)
Pro vložení komentáře musíte být přihlášeni. Registrace je jednoduchá a získáte díky ní mnoho výhod a možnost podílet se na dalším rozvoji magazínu.

Jídelníček na dnešní den

Snídaně

  • Vejce míchaná
  • Kaiserka cereální
  • Rajčata

Dopolední svačina

  • Mléko kefírové
  • Grapefruit

Oběd

  • Kukuřičné chlebíčky
  • Sýr Gervais, 30 % t. v s.
  • Šunka drůbeží

Odpolední svačina

  • Musli tyčinka

Večeře

  • Maso hovězí, kýta
  • Jáhly
  • Brokolice

Dnešní tréninková výzva

Zobrazit nabídku

Poslední dotazy v poradně

30. červenec 2019  53

Základem je i správná strava k cvičení, tady v článku https://www.bodyflexnutrition.cz/blog/s ... osilovani/ o tom...

16. červenec 2019  1

Ahoj, jak člověk žije aktivně a dodržuje racionálně sestavený jídelníček alespoň ze 60% až 70%,...