Podsazování pánve

24. únor 2011  0
Podsazování pánve

Lehněte si na záda a jednu nohu položte patou na vyvýšenou podložku (lavice, židle nebo postel). V koleni této nohy zůstává po celou dobu cviku pravý úhel. Ruce položte volně podél těla. Druhou, necvičící, nohu předložte (natáhněte svisle vzhůru).

Cvičící nohou s výdechem zatlačte na plochu lavice, díky tomuto tlaku se pánev (s částí zad) odlepí od země a začne se pohybovat vzhůru. Zvedněte pánev co nejvýše a pak cvičící nohu s nádechem uvolněte. Pánev opět klesne na zem a ihned zahajte další opakování.

Tento cvik je skvělým způsobem posilování hýžďových svalů, je vhodný jak pro muže, tak pro ženy.

Autor článku
Autor tohoto článku

Petr se orientuje v oblasti fitness, kulturistiky a zdravého životního stylu. Pro domácí posilovnu pravidelně píše články z nejrůznějších oblastí sportu, obzvláště s tematikou posilování a tvarování těla. Propaguje cvičení v domácím prostředí a v přírodě, rekreačně se věnuje i jiným sportům. Čerpá ze svých zkušeností a znalostí získaných díky studiu medicíny a úspěšně ukončenému kurzu instruktora fitness, dále z odborné literatury s lékařskou a sportovní tematikou.

Líbí se vám tento článek? Doporučte jej přátelům:

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Buďte první. ;-)
Pro vložení komentáře musíte být přihlášeni. Registrace je jednoduchá a získáte díky ní mnoho výhod a možnost podílet se na dalším rozvoji magazínu.

Jídelníček na dnešní den

Snídaně

  • Pohankové vločky instantní
  • Ovoce kandované
  • Mléko polotučné

Dopolední svačina

  • Ořechy vlašské
  • Pomeranče

Oběd

  • Maso krůtí, prsa bez kosti a kůže
  • Kuskus
  • Cuketa

Odpolední svačina

  • Mléko kefírové

Večeře

  • Šmakoun natural
  • Brambory rané
  • Lilek

Dnešní tréninková výzva

Zobrazit nabídku

Poslední dotazy v poradně

30. září 2019  3

Určitě bych tam mezi obědem a večeří šoupnul nějakou sacharidovou svačinu, přeci jen píšeš, že...

30. září 2019  54

Základem je i správná strava k cvičení, tady v článku https://www.bodyflexnutrition.cz/blog/s ... osilovani/ o tom...